مجله کیت لاین

دسته بندی ها : آموزش

انتخاب پرسنل و نیروی کار مناسب از مهمترین و دشوارترین قسمت های یک بیزینس است. تخصصی شدن کارها از یک سو و افزایش نقش تجهیزات و دستگاههای جایگزین انسان از سوی دیگر، مقوله انتخاب پرسنل بسیار دقیقتر و حساس تر شده است.

انتخاب پرسنل رستوران و نیروی کار مناسب از مهمترین و دشوارترین قسمت های یک بیزینس است. تخصصی شدن کارها از یک سو و افزایش نقش تجهیزات و دستگاههای جایگزین انسان از سوی دیگر، مقوله انتخاب پرسنل بسیار دقیقتر و حساس تر شده است.

مقولاتی مانند حقوق پرسنل، موارد بیمه و تامین آینده شغلی و نیز قوانین حمایتی در هنگام بروز حوادث کاری از دیگر موارد مطرح شده در بحث نیروی انسانی است. در این مقاله روی صحبت با سرمایه گذارانی است که در صنعت رستوران به دنبال راه اندازی یک رستوران موفق و طبیعتا با مقوله انتخاب نیروی کار رستورانی درگیر هستند و هدف ما این است که با تبادل نظر و بیان دیدگاهها بتوانیم دانش و توانایی خود در این امر را افزایش دهیم و دانسته های یکدیگر را تکمیل کنیم.

ابتدا بهتر است که با تحقیق و بررسی و نیز کمک گرفتن از مشاوران حقوقی از قوانین کار و زیر و بم شرایط حقوقی قراردادهای پرسنلی اطلاعات جامعی را به دست بیاوریم. فراموش نکنیم که ندانستن قانون ما را از تبعات عدم رعایت آن نجات نمیدهد.

در مرحله بعد با تدوین یک چارت پرسنلی دقیق با همراهی متخصصین، تعداد پرسنل مورد نیاز و سطح آمادگی و تخصص آنان را تعیین و مشخص میکنیم، بعد از اینکه طبق چارت و جدول تدوین شده نیاز پرسنلی ما شفاف گردید با بهره گیری از روشهای مختلف جذب نیرو و انجام آزمونها و مصاحبه های مرتبط توسط افراد ذیصلاح به استخدام نیروها اقدام میکنیم.

 

انتخاب پرسنل رستوران

 

شاید نوشتن سطور بالا وقت زیادی لازم نداشته باشد ولی پیدا کردن نیروی انسانی اعم از آشپز، سرآشپز، سالن کار، صندوق دار، پیک و … واقعاً امری زمانبر و دقیق است. از آن مهمتر رفتار کاری و سیاست های شغلی کارفرمایان بعد از استخدام نیرو است که میتواند یک نیروی کاری معمولی را تبدیل به یک نیروی وفادار به کار و مشتاق به ارتقا و پیشرفت نماید یا بالعکس باعث ناامیدی و خمودگی یک نیروی با کیفیت و استاندارد بالا گردد.

رستورانداری و صنایع خوراکی علاوه بر جنبه تولیدی، جنبه خدماتی هم دارد و در تعامل مستقیم با مشتری است، از همین منظر نقطه حساس و کلیدی تماس ما با مشتری ما، پرسنل خواهد بود. هر چقدر پرسنل یک رستوران دارای هویت و شخصیت کاری قویتری باشد و همکارانش را اعضای یک خانواده بداند، برای ارتقا و پیشرفت این خانواده تلاش بیشتری خواهد کرد.

 نقش کارفرما در انتخاب پرسنل رستوران و ایجاد این هویت و شخصیت جمعی بین پرسنل بسیار حساس و کلیدی است. سیاستهای تشویقی و تنبیهی، امکان ارتقاء شغلی بر اساس تلاش و قابلیت فردی، حمایتهای مالی و روحی پرسنل در مواقع لازم، ایجاد و افزایش حس سودمندی در پرسنل، آموزش نکات کاری، بهداشتی، اجتماعی در قالب برگزاری ورکشاپ ها، تعامل کاری محترمانه بین کارفرما و مدیران و پرسنل عادی، نمونه هایی از راههای افزایش کیفیت پرسنلی و به تبع آن موفقیت یک بیزینس است. فراموش نکنیم که کار اگر همراه با هدف و انگیزه کافی نباشد یقیناً کیفیت مناسبی نخواهد داشت و این عدم کیفیت در صنعت رستوران بسیار زودتر از تصور ما بروز خواهد کرد.

نویسنده حمیدرضا صادقی

بیشتر مطالعه کنید: بالابردن بازدهی رستوران و کسب رضایت مشتری

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *