بیکری یا نانوایی؟
اداره کردن شغل نانوایی کار ساده ای نیست. بسیاری از افراد تلاش کرده اند و نتوانسته اند ایده های شغلی خود را به نحو احسن پیاده کنند و یا بدتر از آن ، کارشان در سال اول با ورشکستگی رو به رو شد. بنابراین چه چیزی باعث می شود تا یک نانوایی موفق عمل کند؟ داشتن یک برنامه کاری خوب به شما کمک می کند تا بتوانید کارتان را خوب سازماندهی و بودجه مورد نیازتان را تامین کنید.
اداره کردن شغل نانوایی کار ساده ای نیست. بسیاری از افراد تلاش کرده اند و نتوانسته اند ایده های شغلی خود را به نحو احسن پیاده کنند و یا بدتر از آن، کارآنها در سال اول با ورشکستگی رو به رو شد. بنابراین چه چیزی باعث می شود تا یک نانوایی موفق عمل کند؟ داشتن یک برنامه کاری خوب به شما کمک می کند تا بتوانید کارتان را خوب سازماندهی و بودجه مورد نیازتان را تامین کنید. در این بخش مجله کیت لاین با تفاوت های میان این دو کانسپت آشنا شوید.
چرا ارائه یک برنامه کاری برای نانوایی ضروری است؟
با داشتن یک برنامه و طرح کاری خوب برای تاسیس یک نانوایی میتوان از ظرفیت سرمایه گذاران یا وام بانکی استفاده کرد که در این صورت صاحب کار خودتان خواهید بود و با داشتن برنامه و چشم انداز آینده می توانید جزئیات کاررا تجزیه و تحلیل کنید.
چه چیزهایی را باید در برنامه ریزی شغل نانوایی در نظر گرفت؟
اطلاعات زیر برای سرمایه گزاری در شغل نانوایی را درنظر بگیرید:
۱- خلاصه عملکرد
۲- نگاه اجمالی و توصیف شرکت
۳- آنالیز بازار
۴- پیشنهادات کار
۵- مدیریت
۶- بازاریابی و استراتژی های مربوط به آن
۷- پروژه های مالی
آیتم های بالا را به صورت کلی در زیر توضیح می دهیم.
۱- خلاصه ای از یک عملکرد بنویسید
اگرچه ارائه عملکرد، آخرین چیزی است که برای برنامه کاری خود می نویسید ولی خلاصه عملکرد اولین چیزی است که شما به بانکداران یا سرمایه گذاران بالقوه ارائه میدهید. سرمایه گذاران خلاصه عملکرد را بررسی می کنند تا ببینند علاقه ای به انجام آن دارند یا خیر.
خلاصه عملکرد حدود یک تا چهار صفحه می تواند باشد ولی بستگی به شغل هر فرد دارد. هدف از خلاصه نویسی این است که شما را وارد کارنماید و با سرمایه گزار رو به رو کند. باید جزئیات آنچه که کارتان را خاص تر می کند وباعث موفقیتتان می شود را توضیح دهید. خلاصه عملکرد در واقع یک مقدمه کوتاه است اما بازتاب موفقیت مورد نظرتان را می رساند.
سوالاتی که در این خلاصه نویسی باید ذکر شود، این است که مثلا مکان نانوایی کجا باید واقع شود و به چقدرفضا نیاز دارد ؟هزینه مورد نظر برای ایجاد فضا و تجهیزات چقدراست؟ در این کارمطمئن شوید که همه اهداف و مزایای پروژه را در نظر گرفته اید.
در ادامه برای اینکه خلاصه عملکردتان قویترعمل کند نکات زیر را نیز لحاظ کنید:
مقدمه قوی بنویسید: در پاراگراف اول مقدمه ای برای خلاصه عملکرد که کار نانوایی را کاملا توضیح دهد بنویسید.
مختصر و مفید بنویسید: سعی کنید فقط نکات مهم را بنویسید تا سرمایه گزاربتواند سریعتر مطالعه و بررسی کند با این حال کیفیت و جزئیات مهم را جا نیندازید.
در مورد نکات اصلی و مهم کار بنویسید: شاید شما یک تیم مدیریتی عالی داشته باشید، یا اینکه محصول استثنایی ارائه می دهید که کسی درآن منطقه انجام نمی دهد. حتما این جزئیات را بیان کنید.
سرمایه گزاران خود را بشناسید و طوری صحبت کنید که بتوانید آنها را متقاعد کنید: خلاصه عملکرد را طوری بنویسید که برای هر کسی که ارائه می دهید قابل فهم باشد.
وقتی برای سرمایه گزاران مختلف ارائه می دهید تغییراتی در آن ایجاد نمایید: اگرخلاصه عملکرد حاوی مقدار زیادی جزئیات بود و خواننده تمایلی برای خواندن همه جزئیات نداشت برای سرمایه گزار بعدی حتما تغییراتی در آن ایجاد نمایید.
از بکاربردن کلمات برتری و کلیشه ای و ادعای اینکه ورشکست نخواهیم شد خودداری کنید: سعی نکنید ادعاهایی مانند “بهترین دونات های دنیا” را مطرح کنید. با اظهارات خود واقع بین باشید و در عوض حقایق ملموس را ارائه دهید. به عنوان مثال، می توانید بگویید که در دستور العمل های تهیه پیراشکی از مواد با کیفیت استفاده کرده و سفارشی تهیه میکنید.
قابل اعتماد باشید: این کاری است که به آن علاقه دارید پس حتما از علاقمندی و اعتماد خود صحبت کنید.
۲– نگاه اجمالی و توصیف شرکت
در گام اول ارائه خلاصه عملکرد خود، نگاه کلی به مجموعه کار بیندازید. در این قسمت توضیح می دهید که چرا مایلید نانوایی باز کنید و منابع مالی آن چه صورت است.
شاید اسم نانوایی خود بیانگرو توصیف کننده شغل باشد اما در این بخش لازم است جزئیات دقیق برنامه کاری خود را اعلام کنید. در این طرح کلی می توانید ایده های خود را در خلاصه عملکرد مطرح کنید و این شانس را به شما می دهد تا در مورد چگونگی برنامه ریزی برای افتتاح نانوایی صحبت کنید.
هنگام نوشتن طرح کلی برای نانوایی، به سؤالات زیر پاسخ دهید:
- موقعیت آن کجاست؟
- آیا به دلیل خاصی نانوایی را در آن منطقه افتتاح می کنید؟
- بازار هدفتان چه کسانی هستند؟
- آیا دستورالعمل خاص و یا فروش فوق العاده خواهید داشت؟
- استراتژی متمایز کننده شما چیست؟
- ساختار قانونی نانوایی چگونه است؟
- اهداف کوتاه مدت و بلند مدت شما چگونه است؟
۳- تجزیه و تحلیل بازار
این بخش نیاز به تحقیق بیشتری دارد. در این قسمت باید بدانید که چگونه با وجود نانوایی های اطراف نانوایی خود را بسط و گسترش دهید . داشتن جزئیات اطلاعات در مورد صنعت و بازارنشان می دهد که یافته های تحقیقات در این زمینه به شما کمک می کند.
هنگام آنالیز بازار موارد زیر را در نظر بگیرید:
توجه به جمعیت منطقه: بزرگترین گروه سنی کدام است؟ سطح درآمد مردم منطقه چگونه است؟
درباره تمایلاتشان بدانید: چه تعداد از مردم منطقه غذایشان را در بیرون خانه می خورند؟ آیا شرایط فصلی سبب می شود مردم کمتر به نانوایی بروند؟
در مورد رقبا تحقیق کنید: از تجربه موفقیت آنها چگونه بهره مند می شوید؟ چطورمی توانید گام موفقیت بیشتری در بازار بردارید؟
با قوانین آشنا باشید: چه قوانینی لازم است در نانوایی رعایت کنید؟ در مقابل این قوانین چه برنامه ای دارید؟
جزئیات مربوط به اطلاعات مالی: ساختار قیمت گذاریتان چگونه خواهد بود؟
۴- چه نوع محصولی ارائه می دهید؟
این قسمت اختصاص دارد به اینکه چه نوع محصولی برای عرضه به مشتری پیشنهاد می کنید. اینکه نان های تازه پخته شده مد نظرتان است یا شیرینی ماکارون رنگی. درباره علت انتخاب آیتم خاص توضیح دهید و چگونه این نانوایی تبدیل به یک نقطه شلوغ خواهد شد؟
وقتی جزئیات را در نظر می گیرید به سولات زیر نیز پاسخ بدهید:
آیا میخواهید آیتم های مد نظرتان بدون گلوتن و رژیمی باشد یا به روش عادی و سنتی؟
آیا محصول جدیدی را تولید می کنید و اگر محصول جدید تولید می کنید مایلید حق امتیاز بدهید؟
آیا آیتم های جدید برای فرهنگ مردم آن منطقه مطابقت دارد؟ آیا در طول زمان رسپی جدیدی معرفی خواهید کرد؟
آیا ممکن است دلیلی برای کاهش تقاضا برای کالاهای خاص وجود داشته باشد؟ تمایل دارید تجهیزات و ترکیبات را از کجا تهیه کنید؟
۵- مدیریت برنامه
تهیه یک برنامه درباره چگونگی سازماندهی یک شرکت مرحله مهمی در نوشتن برنامه کاری نانواییتان است. در این قسمت باید طرح کلی ساختار مدیریت نانوایی را پیاده کنید. گر صاحبان مشاغل مختلفی وجود داشته باشد، در این بخش می توانید اطلاعات شخصی و سهام مالکیت را درج کنید. با نشان دادن یک برنامه مدیریتی به سرمایه گذاران آینده، به شما این امکان را می دهد تا ثابت کنید دارای واجد شرایط برای تاسیس نانوایی هستید.
هنگام تهیه برنامه مدیریت خود، برای پاسخ به سؤالات زیر وقت بگذارید:
- آیا شریک شغلی خواهید داشت؟
- چند درصد شرکت را برای مالکیت برنامه ریزی می کنید؟
- چه تعداد کارگر استخدام می کنید؟
- آیا کار پخت را انجام می دهید یا کارهای پشت صحنه؟
- آیا می خواهید حسابدار و یا مشاور مالی، امور مالی را مدیریت کند؟
- آیا در تصمیم گیری روزانه فرد دیگری هم شامل می شود؟
۶- استراتژی های بازاریابی و روابط عمومی
قبل از اینکه کارتان را شروع کنید، شغل شما نیاز به یک استراتژی جامع برای ورود به بازار و جذب مشتری دارد. وجود یک بستر قوی از مشتری مسئله مهمی برای ورود به بازار نانوایی می باشد. در این بخش باید بتوانید مراحلی را که به پتانسیل مشتری برسید را توضیح دهید.
علاوه بر اینکه کالا و خدمات خاصی ارائه می دهید باید در انتخاب اسم و برند خلاقانه عمل کنید طوری که کنجکاوی مشتری را برانگیزد.
رسیدن به بازار هدف
در طی تحلیل بازار باید بازار هدف خود را نیز مشخص کنید. هنگام کار بر روی یک استراتژی بازاریابی، قیمت های ویژه یا رقابتی را برای جذب بازاردر نظر بگیرید. محصولات یا طعم دهنده های خاص، خدمات ویژه یا کالاهای منحصر به فرد را تبلیغ کنید که باعث جذب مشتریان احتمالی می شود. علاوه بر این، نحوه برنامه ریزی برای جذب مشتری را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، بعضی از رستوران ها یا نانوایی ها اجاق های خود را به قسمت جلوی فروشگاه نزدیکترمی کنند تا بو در خیابان بپیچد.
ایجاد یک استراتژی تبلیغاتی
لازم است که یک استراتژی تبلیغاتی مؤثر برای بازار هدف تهیه کنید. آیا از رسانه های اجتماعی برای مشاغل خود استفاده می کنید؟ یا از طریق روزنامه ها و آگهی های تبلیغاتی موفقیت بیشتری خواهید داشت؟ ویا ممکن است بخواهید برای جلب توجه و پیشرفت کسب و کار خود میزبان یک افتتاحیه بزرگ باشید.
کشف پیشرفت
حتی قبل از روز افتتاحیه، به برنامه های پیشرفت خود فکر کنید. آیا این کار نیاز به باز کردن مکان دیگری دارد؟ اگر چنین است، آیا کارمندان بیشتری استخدام خواهید کرد؟
۷- پروژه های مالی
در بخش پایانی برنامه کاری نانوایی، باید جنبه های مالی کسب و کار خود را توضیح دهید. در حالی که ندانید آینده کارتان چگونه خواهد شد، باید هزینه ها را برآورد و درباره موفقیت این کار تحقیقات لازم را انجام دهید.
با این رویکرد دموگرافی و جمعیت شناسی بازار را آنالیز کرده و سپس لازم است اهداف مالی شرکت را برآورد کنید. تمام هزینه های منابع، قبوض و حقوق لازم را برای ادامه کار و تاسیس نانوایی خود ذکر کنید. پس از در نظر گرفتن همه این موارد، با دقت مدت زمان انتظار رسیدن به سود را تعیین کنید.
هنگام بررسی های مالی لازم است واقع بین باشید. این کار به شما در برقراری ایجاد امنیت برای سرمایه گذاران کمک می کند.
تهیه یک برنامه کاری نانوایی گام مهمی در بدست آوردن سرمایه گذاران مالی و سازماندهی دارد. این طرح می تواند چشم انداز شما را به اهداف و انتظارات واقع بینانه تبدیل کند و سرمایه گزاران را تحت تاثیر قرار دهد. وقتی که برنامه کاریتان را به درستی انجام دادید خیالتان از بابت ورود به بازار آسوده می باشد.
مترجم مریم قنبری
مطالعه بیشتر: راه اندازی کافه نان یا کافه بیکری چه روندی دارد؟