پوشاک رستورانی ظاهر مناسب برای کارکنان
پوشاک رستورانی یکدست برای کارکنان رستوران و پرسنل آشپزخانه از الزامات و موارد مهم در هر رستوران و آشپزخانه ایست. شما به عنوان صاحب رستوران باید برای رعایت مقررات ایمنی و بهداشت، جذب اطمینان مشتری و جلوه مطلوب در ظاهر رستوران لباس فرم یکدست و مناسب با نوع کار هر فرد در رستوران در نظر بگیرید و همچنین برای ایجاد راحتی در کارکنان در حین کار و همچنین شکایتی از طرف قوانین بهداشتی مطرح نشود لازم است تا همه کارکنان لباس کار مخصوص بپوشند.
پوشاک رستورانی یکدست برای کارکنان رستوران و پرسنل آشپزخانه از الزامات و موارد مهم در هر رستوران و آشپزخانه ایست. شما به عنوان صاحب رستوران باید برای رعایت مقررات ایمنی و بهداشت، جذب اطمینان مشتری و جلوه مطلوب در ظاهر رستوران لباس فرم یکدست و مناسب با نوع کار هر فرد در رستوران در نظر بگیرید و همچنین برای ایجاد راحتی کارکنان در حین کار و همچنین شکایتی از طرف قوانین بهداشتی مطرح نشود لازم است تا همه کارکنان لباس کار مخصوص بپوشند.
پوشاک رستورانی
وقتی تصمیم گرفتید برای کارکنانتان پوشاک یکدستی تهیه کنید به سه روش زیر اقدام کنید:
۱– یک دفترچه یادداشت به همراه خود داشته باشید و به همه قسمت ها سربزنید.
نظر کارکنان را درباره پوشاک رستورانی و لباس کار بپرسید.
روشهای انضباطی را در دفترچه راهنمای کارمندان ثبت کنید.
برای اینکه قوانین فراموش نشود کارکنان باید توافق نامه ای امضا کنند یا چک لیستی را در معرض دید قرار دهید.
۲-برای کارکنانتان پوشاک رستورانی یکدستی تهیه کنید
عموم مراکز خدمات مواد غذایی برای کارمندان خود پوشاک رستورانی مناسب با این صنعت فراهم می کنند، هزینه پوشاک، کلاه و پیشبند، شومیز و تی شرت به عهده کارفرما می باشد ولی شلوار و کفش می تواند به سلیقه کارکنان باشد.
۳- اهمیت پوشاک رستورانی را برای کارکنان توضیح دهید
شاید کارکنان اهمیت پوشیدن لباس یونیفورم را تشخیص ندهند بنابراین لازم است تا برای آنها توضیح دهید. در اینجا به اهمیت برخی از دلایل میپردازیم.
برداشت های اول: ظاهر رستوران در برداشت و نگرش مشتری تاثیر دارد. برخی از رستورانها، پوشیدن لباسهای گشاد و چاک دار و بدنهای دارای تتو را منع میکنند.
برندینگ یا مارک تجاری: برای خود یک هویت انتخاب کنید و لباسی را انتخاب کنید که معرف رستورانتان باشد.
روحیه کارکنان: پوشاک رستورانی باید به ایجاد احساس غرور، قدرت و رفاقت در بین کارکنان کمک کند. طراحی و مدل این پوشاک نباید باعث دلسردی کارکنان گردد.
ایمنی: لباس فرم و یکدست صرفا برای قوانین ظاهر رستوران به کار نمیرود بلکه پوشیدن کفشهای غیرلغزش و روپوش آشپزی و پیشبند نیز برای پیشگیری از آلوده شدن لباس شخصی یا سوختگی و ایمنی موثر می باشد.
دستکش: هنگام دست زدن به غذای آماده باید از دستکش یکبار مصرف استفاده شود. کارکنان باید قبل از پوشیدن دستکش، دست های خود را بشویند و پس از کثیف شدن یا پاره شدن آنها را عوض کنند. دستکش های چند منظوره باید شسته و تمیز شوند. اثر هرگونه زخم باز، بریدگی، ساییدگی، سوختگی یا باند باید با دستکش پوشانده شود.
کلاه یکبار مصرف: کارکنانی که بیشتر در معرض مواد غذایی قرار دارند و احتمال آلوده شدن غذا به مو وجود دارد باید با استفاده از کلاه یکبار مصرف موهای سر خود را بپوشانند و همچنین لباسی بپوشند که موهای بدن را بپوشاند.
زیورآلات: بهتر است از زیورآلات و ساعت در حین کار استفاده نشود مگر اینکه سیاست رستوران این اجازه را بدهد.
لباس بیرونی: لباس بیرون کارکنان باید تمیز باشد. برای نگهداری وسایل شخصی به کمد نیاز است و پیشبند یا لباس کثیف آشپز باید در کیسه های لباس نگهداری شود.
بهداشت فردی: برای پیشگیری از بیماریها و بوی بدن، کارکنان باید هر روز دوش بگیرند و دستهایشان را قبل از شروع کار بشویند. پوشاک رستوران نیز هر روز شسته شود.
ناخن: برای رعایت بهداشت اصلاح ناخن و استفاده از دستکش الزامی است. ناخن مصنوعی و لاک ممنوع است.
مترجم: مریم قنبری