مجله کیت لاین

پرسنل رستوران
دسته بندی ها : آموزش

در تمامی مراکز خدمات غذایی مانند آشپزخانه صنعتی، بیکری و نانوایی، رستوران و … سمتهای شغلی وجود دارد که در این مقاله به برخی از آنها می پردازیم

احتمالا با کلیت رستوران داری و کلیت مدیریت آشنا هستید، اما در این مقاله مجله کیت لاین با همه موقعیت های شغلی در رستوران آشنا خواهید شد. در تمامی مراکز خدمات غذایی مانند آشپزخانه صنعتی، بیکری و نانوایی، رستوران و … سمتهای شغلی وجود دارد که در این مقاله به برخی از آنها می پردازیم:

مدیر ضیافت

برنامه ریزی و نظارت بر مهمانی، ضیافت، همایش و سایر مراسم ویژه توسط مدیر ضیافت انجام می شود. همچنین مسئولیت ارائه خدمات، هماهنگی و نظارت و اجرا را برعهده دارد. باید از اطلاعات کافی در مورد خدمات غذایی بهره مند و قادر به انجام کلیه امور و راهنمایی پرسنل باشد. 

مدیر پذیرایی

برای مدیریت اصولی رستوران لازم است تا مدیر سالن یا مدیر پذیرایی نیز استخدام گردد. مسئول همه امور از ابتدا تا اجرا، از جمله انتخاب نماینده و ارتباط با فروشندگان، مسئول رسیدگی به شکایات مشتری و رفع مشکلات، مسئول برنامه ریزی اجاره تجهیزات، تجهیزات ویدئویی و صوتی، تجهیزات بازی، رزرو گروههای سرگرمی، سخنرانی، مسئول تزئینات، گل و عکس.

مدیر عامل

مدیریت همه امور یک رستوران را زیر نظر دارد و مسئول اجرای درآمد و سود دهی می باشد.

مدیر روابط عمومی

در ایجاد تصویر مثبت یک رستوران، برگزاری مراسمات و اجرای تخفیفات ویژه در ایام خاص را به عهده دارد.

مدیر سالن

نظارت بر سالن غذا خوری و هماهنگی امور خدمات غذایی، آموزش و نظارت کارکنان، برنامه ریزی منو و فعالیت های مربوط به کارکنان، کنترل بودجه وحساب و کتاب و خرید هزینه های غذایی و آشامیدنی.

کمک برای سرعت کارها

کارهای مربوط به مناطق مختلف تولید غذا در آشپزخانه و هماهنگی سفارشات با  پیشخدمتها برای تحویل غذا.

بارتندر و باریستا

مدیریت رستوران باید طوری باشد تا بارتندر هم استخدام شود و او مسئول راه اندازی، نگهداری و استفاده از محصولات بار می باشد. بعد از دریافت سفارش طبق دستورالعمل و رسپی سفارش هارا تهیه و سرو می کند. ظروف شیشه ای را شسته و استریل می کند. باریستا مسئول آماده سازی نوشیدنی های گرم می باشد. انواع چای و دمنوش، انواع قهوه و مشتقات آن را سرو می کند.

 

بیشتر مطالعه کنید: آشنایی با وظایف باریستا

 

مدیر بار

نظارت بر مدیریت و سودآوری بار، سالن استراحت و سایر قسمتهای فروش مرتبط با نوشیدنی.

مدیر غذا و نوشیدنی

بر بودجه و نحوه فعالیت فروشگاه غذا، خدمات پذیرایی و آشپزخانه نظارت می کند و برای اطمینان از سود بیشتر با بخش فروش ارتباط برقرار می کند.

مدیر خدمات غذایی

مدیر این بخش بر ارائه خدمات غذایی حرفه ای خود را با مدیریت رستوران هماهنگ می‌کند و او  عامل مهمی در عملکرد اقتصادی، نتایج مثبت مالی، رضایت مشتری و تصویر اذهان عمومی است، نظارت می کنند.

مدیریت رستوران یا مدیر کل 

مدیر کل یا مدیر بخش کسی است که بعد از راه اندازی رستوران فعالیت های خدمات غذایی رستوران یا سایر مراکز مشابه را هماهنگ می کند. هزینه های مواد غذایی و آشامیدنی، خرید لوازم و تجهیزات را تخمین می زند. برای تهیه منو با آشپز و کارکنان سالن غذا خوری، بارتندر و تیم ضیافت مشورت می کند. بر نظافت و نگهداری تجهیزات نظارت کرده و از رعایت کلیه مقررات بهداشتی و ایمنی اطمینان حاصل می کند. تامین نیروی انسانی، تعیین وظایف، آموزش، ایجاد انگیزه و پایان کار کارکنان و شکایات مربوط به کیفیت غذا و خدمات را بررسی و حل و فصل می کند. می تواند استراتژی بازاریابی را توسعه داده و برای رونق کسب و کار تبلیغات کند. همچنین می تواند بر حسابداری و کنترل بودجه نظارت داشته باشد.

مدیر منابع انسانی

وظیفه استخدام کارمندان واجد شرایط، ایجاد برنامه های شغلی داخلی و کمک به کارمندان در زمینه نیازهای شغلی آنها را دارد.

شف اجرایی

شف اجرایی رئیس بخش آشپزخانه باید بر کیفیت غذا و طعم و ظاهر مناسب آن نظارت داشته باشد. حفظ محیط آرام و بهداشتی برای کارکنان، برنامه ریزی منو، تهیه بودجه و نگهداری لیست حقوق و هزینه غذا است. وظایف مخصوص شامل تهیه غذا و استانداردهای کیفیت و آموزش تکنیک آشپزی به کارکنان، عملکرد کارکنان و کنترل و نگهداری مواد غذایی است.

مدیر آشپزخانه

مسئول نظارت و هماهنگی فعالیتهای مربوط به آشپزخانه، از جمله تهیه غذا، آشپزخانه، انبار، استخدام، تخلیه، آموزش و ارزیابی پرسنل آشپزخانه، خرید اقلام غذایی و ملزومات مربوط به آن، کنترل هزینه ها، برنامه ریزی منو و تولید غذا ، سبزیجات، دسر و همچنین برای مازاد غذا برنامه ریزی می کند همچنین برای استاندارد و کیفیت غذا بر روی کارکنان و آشپزخانه نظارت می کند و می تواند برای برنامه ریزی منوهای ویژه با مشتریان ملاقات کند.

سرآشپز دوم

این آشپز امور روزانه را انجام می دهد، آشپزها و سایر کارکنان آشپزخانه را هدایت و مدیریت می کند و در صورت عدم حضور سرآشپز اجرایی مسئولیت را بر عهده می گیرددر مراکز بزرگتر، ممکن است سرآشپز دوم مسئول تولید غذا برای یک آشپزخانه باشد ولی در یک مرکز کوچکتر، سرآشپز بر کار کارکنان طبق معیارهای سرآشپز اجرایی، نظارت می کند.

سر پیشخدمت

مسئول سالن غذاخوری، آموزش، فهرست و نظارت بر پیشخدمتها، میزبان و کمک پیشخدمت.

 پیشخدمت

پیشخدمت از نزدیک با مردم در تماس است و برای مشتری منو را توصیف می کند، سفارش می گیرد، غذا سرو می کند، مسئول برقراری ارتباط با کارکنان در آشپزخانه است.  بررسی سفارشات مشتریان و پاسخ به نیازهای آنها.

کمک پیشخدمت

آب، نان و کره را برای مهمانان سرو می کند و در صورت لزوم لیوان ها را دوباره پر می کند. ما بین غذا ظروف کثیف را از روی میز بر می دارد. بعد از رفتن مشتری میزها را تمیز و منظم می کند.

پیشخدمت کانتر

مسئول ارائه خدمات سریع به مشتریان، خوشامد گویی، دریافت سفارش غذا و نوشیدنی، بررسی سفارشات خریداری شده و نظافت پیشخوان ها

مسئول کباب

در آشپزخانه مسئول کباب کردن و تفت دادن، تهیه مقادیر غذایی قبل از آشپزی، تزیین غذاهای سوخاری و مسئول حفظ بهداشت و نظافت در جایگاه کار.

مسئول پانتری

مسئول آیتم های غذایی سرد در یک آشپزخانه خدمات غذایی تهیه می باشد. وعده های غذایی سرد مانند سالاد، پیش غذای سرد، دسر، ساندویچ، سس سالاد را برای ضیافت آماده می کند. مسئول حفظ بهداشت نظافت جایگاه کار.

آشپز مخصوص تفت دادن

مسئول مواد غذایی برای تفت دادن و سرخ کردن، تهیه مواد غذایی مانند فیله ماهی و میگو و یا گوشت، تهیه خمیر برای نان و تزیین غذا و مسئول نگهداری جایگاه کار می باشد.

مسئول تهیه سس و سوپ

مسئول تهیه انواع سس رستورانی و سوپ است و همچنین بر امور جایگاه کار و نظافت آنجا را به عهده دارد.

شیرینی پز

مسئول تهیه و فروش شیرینی در یک مرکز خدمات غذایی می باشد. کار قنادی و کیفیت شیرینی ها را کنترل و بررسی می کند. در مراکز بزرگ فقط مسئولیت شیرینی و شکلات و در مراکز کوچکتر علاوه بر شیرینی و شکلات بر نانوایی هم نظارت میکند. همچنین می تواند مسئول تهیه شیرینی های خمیری تزئینی مانند تهیه مجسمه و آماده کردن انواع دسر، کیک، کلوچه، سس، کاستارد.

نانوا

در فروشگاه های بیکری، رستوران یا هتل هایی که نان داغ سرو میکنند و … مسئول خدمات و ارائه نان است و به کنترل و کیفیت محصولات می پردازد. در تشکیلات کوچکتر، ممکن است نانوا مسئول پخت پاستا هم باشد.

مترجم: مریم قنبری

 

بیشتر مطالعه کنید: همه چیز در مورد نظافت اصولی رستوران 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *