تکنیک مدیریت رستوران: بالابردن بازدهی رستوران و کسب رضایت مشتری
مسئولیت مشترک کلیه کارکنان، از جمله پیشخدمت، مدیر و صاحب رستوران همگی رضایت مشتریان و مهمانان می باشد. برداشت و نگاه اول مشتری نسبت به رستوران اهمیت دارد. مشتری دوست دارد وقتی وارد یک رستوران می شود احساس ارزشمند بودن کند. کارکنان باید با روی خوش مهمانان را خوشامد بگویند و برای انتخاب صندلی و غذا راهنمایی کنند. نحوه خدمات و ارائه سرویس به مشتری با میزان درآمد ارتباط دارد. تحقیقات نشان می دهد که فقط افزایش ۵٪ مشتری می تواند منجر به افزایش ۲۵٪ سود گردد. علاوه بر این، ثابت شده است که مشتریان تکراری ۶۷ درصد بیشتر از مشتریان جدید هزینه می کنند.
جلب رضایت مشتری هدف همه صاحبین رستوران، کافه داران و کسانی که در خدمات غذایی فعالیت می کنند می باشد. کافیست فقط یک بار مشتری تجربه خوبی از رستوران شما نداشته باشد آن مشتری را برای همیشه از دست خواهید داد. مشتریان پیش از مراجعه به یک رستوران انتظاراتی دارند بنابراین ارائه پذیرایی خوب برای هر مشتری دارای اهمیت است.
مسئولیت مشترک کسی که وظیفه مدیریت رستوران را به عهده دارد و کلیه کارکنان، از جمله پیشخدمت، مدیر و صاحب رستوران همگی رضایت مشتریان و مهمانان می باشد. برداشت و نگاه اول مشتری نسبت به رستوران اهمیت دارد. مشتری دوست دارد وقتی وارد یک رستوران می شود احساس ارزشمند بودن کند. کارکنان باید با روی خوش مهمانان را خوشامد بگویند و برای انتخاب صندلی و غذا راهنمایی کنند. نحوه خدمات و ارائه سرویس به مشتری با میزان درآمد ارتباط دارد. تحقیقات نشان می دهد که فقط افزایش ۵٪ مشتری می تواند منجر به افزایش ۲۵٪ سود گردد. علاوه بر این، ثابت شده است که مشتریان تکراری ۶۷ درصد بیشتر از مشتریان جدید هزینه می کنند. در ادامه این مطلب از مجله کیت لاین به مواردی جهت افزایش و رضایتمندی مشتری از رستورانتان اشاره می کنیم.
برای انتظار مشتری فضای مناسبی را ایجاد کنید
وقتی مشتری وارد رستوران می شود به طور متوسط ۱۴ دقیقه منتظر می ماند. فراهم کردن مکانی دنج و راحت برای نشستن و استراحت در زمان انتظار می تواند مهمانان را سرگرم کند.
جای مناسبی را برای مهمانان در نظر بگیرید و از نشیمن و میز و صندلی راحت استفاده کنید. مبلمان بستگی به نوع و سبک رستوران دارد مثلا برای رستورانهای فست فود از صندلی های خیلی راحت استفاده نمی شود ولی برای رستورانهای شیک که از منو سفارش غذا می دهند باید از میز و صندلیهای راحت تری استفاده شود.
اگر فضای باز برای غذاخوری ندارید می توانید از فضای پیاده رو استفاده کنید. بر روی این میز می توانید پیش غذا، نوشیدنی یا غذای کامل سرو کنید. از نظر روانشناسی احساس مشتریان نسبت به چگونگی فاصله بین میز و صندلی ها مورد بررسی قرار گرفته است که بستگی به نوع رستوران متفاوت است. معمولا” هر رستوران تقریبا ۱۰ تا ۲۰ متر مربع برای هر نفر فضا نیاز دارد و در فست فودها تقریبا ۱۰ متر مربع فضا نیاز است. در هنگام شلوغی فضای تنگ و کوچک برای مشتریان ناخوشایند خواهد بود.
ظاهر رستوران و حس مشتری تاثیر زیادی در تجربه مشتری مخصوصا برای مشتریانی که بار اول آنجا را تجربه می کنند دارد. نورپردازی در ایجاد یک فضای عالی و دلنشین نقش بسیار مهمی در ایجاد آرامش دارد.
تکنیک مدیریت رستوران: به کارکنان آموزش دهید تا مشتری ها را متقابلا تشویق کنند
آموزش مداوم به کارکنان باید انجام شود تا حس مسئولیت پذیری و ارائه خدمات به مشتریان در آنها تقویت گردد. بنابراین صاحب رستوران موظف است آداب و رسوم پذیرایی و سرو عذا را به پیشخدمت ها آموزش دهد. برای مشتریان نیز نحوه چیدمان و سرو غذا دارای اهمیت است.
مدیریت موثر رستوران یعنی بالا بردن قدرت انتخاب مشتریان
برخی از رستورانها آپشن غذاهای گیاهی برای وگانها در نظر می گیرند. رژیم وگان در حال حاضر رشد بسیار زیادی داشته است و یا می توانید منویی ویژه برای شب کریسمس، هالووین یا سایر مناسبت ها در نظر بگیرید.
اینترنت رایگان در اختیار مشتری ها قرار دهید
ارائه اینترنت ضروری نیست اما داشتن آن خوب است. این کار افراد را راضی نگه می دارد و حتی ممکن است مشتریان را ترغیب کند تا به آنجا مراجعه کنند و ساعت بیشتری را در فضای شما سپری کنند که منجر به سفارش بیشتر نیز خواهد شد.
در کل کارهایی که انجام می دهید باید رضایت مشتری را جلب کند ارائه سرویس عالی و خدمات بهتر در راستای جلب رضایت مشتری و بازگشت مجدد آنها می باشد به گونه ای که بتوانید به عنوان بهترین رستوران به همه معرفی شوید.
بردن صورت حساب سر میز برای مشتری خوشایندتر خواهد بود تا زمانی را در صف صندوق سپری کند. حتما از یک دستگاه POS سیار برای دریافت و محاسبات مالی استفاده کنید.
مترجم: مریم قنبری
خواندن این مطالب را از دست ندهید: تکنیک های مدیریت بعد از راه اندازی رستوران