گردآوری: مهشید ذوالفقاری
کیت لاین/حرفه ای ها: فست فود کی اف سی توسط هارلند ساندرز تاسیس شده است شخصی که فروختن مرغ سوخاری را از رستوران بین راهی خود در کوربین کنتاکی، در دوران رکود اقتصادی جنگ جهانی دوم شروع کرد. ساندرز به پتانسیل فرانچایزینگ در صنعت فست فود پی برد و اولین شعبه خود را در سالت لیک سیتی در سال ۱۹۵۹ افتتاح کرد. کی اف سی مرغ را با کنتاکی در صنعت فست فود به شهرت رسانید و در بازار تثبیت شده همبرگر چالش و تنوع ایجاد کرد. کولونل ساندرز از تصویر خود به طور گسترده ای در تبلیغات کی اف سی استفاده کرد و خودش را به یک برند تبدیل کرد، تاریخ آمریکا او را هرگز فراموش نخواهد کرد. کی اف سی یکی از اولین برند های فست فود بود که در سطح بین المللی گسترش پیدا کرد و در اواسط دهه ۶۰ میلادی شعبه هایی در انگلستان، مکزیکو و جاماییکا افتتاح کرد. در سال ۱۹۸۷ رستوران کی اف سی اولین رستوران غربی بود که در چین افتتاح شد. امروزه رستوران کی اف سی بعد از مک دونالد بزرگترین رستوران زنجیره ای دنیا به شمار می رود با ۱۸۸۷۵ شعبه در ۱۱۸ کشور دنیا و از این تعداد ۴۵۶۳ شعبه تنها در چین قرار گرفته اند که به عنوان بزرگترین بازار این فست فود تلقی می شود.
۱۸۹۰- هارلند ساندرز در سال ۱۸۹۰ متولد شد و در مزرعه ای بیرون از هنری ویل ایندیانا بزرگ شد.
۱۸۹۵- فوت پدر او در سال ۱۸۹۵ باعث شد تا مادرش در کارخانه ای مشغول به کار شود و هارلند به عنوان فرزند ارشد باید از خواهر برادرهایش مراقبت می کرد و در سن ۷ سالگی از مادرش آشپزی کردن را آموخت.
۱۹۳۰- در سال ۱۹۳۰ صاحب دکهی کوچکی در نزدیکی پمپ بنزین در جاده کوربین شمالی شد و فروشگاه کوچک خود را به یک غذا خوری تبدیل کرد و غذاهایی مانند استیک و غذاهای محلی برای مسافرین سرو می کرد.
۱۹۳۴- در سال ۱۹۳۴ رستوران خود را به طرف دیگر جاده منتقل کرد چرا که دید بهتری داشت و شروع به فروختن مرغ سوخاری نمود و برای بالاتر بردن مهارت خود یک کلاس هشت هفتهای دربارهی مدیریت رستوران در مدرسه هتلداری دانشگاه کورنل گذراند.
۱۹۳۶- در سال ۱۹۳۶ آنقدر در کسب و کار خود پیشرفت کرده بود که توانست از فرماندارRubby Laffoon لقب سرهنگ کنتاکی را دریافت نماید.
۱۹۳۷- در سال ۱۹۳۷ ظرفیت رستوران خود را به ۱۴۰ صندلی افزایش داد و نیز یک متل در طرف دیگر جاده خریداری نمود و اسم آن مجموعه را کافه اند کورت ساندرز (Sanders court & cafe) گذاشت.
ساندرز از اینکه آماده شدن مرغ ها در ماهیتابه آهنی ۳۵ دقیقه طول می کشید ناراضی بود و به دنبال راهی برای کوتاهتر کردن زمان پخت می گشت اگرچه به نظر ساندرز یک فرآیند بسیار سریعتر ممکن بود باعث خشک شدن مرغ ها و یا خوب پخته نشدن آنها شود و از طرف دیگر آماده سازی مرغ ها از قبل باعث می شد تا مقدار زیادی مرغ در انتهای روز دور ریخته شود.
۱۹۳۹- در سال ۱۹۳۹ اولین دستگاه پخت تحت فشار صنعتی وارد بازار شد که اساسا برای بخارپز کردن سبزیجات طراحی شده بود، ساندز یکی از آنها را خرید و به یک سرخ کن تحت فشار تغییر کاربری داد و برای پخت مرغ از آن استفاده می نمود در مقایسه با روش قبل زمان کوتاهتری صرف پخت مرغ می شد در حالی که طعم قبلی و اصیلش را حفظ کرده بود.
۱۹۴۰- در جولای ۱۹۴۰ رسپی اصلی خود را با ۱۱ ادویه متفاوت نهایی کرد اگرچه هیچ گاه این رسپی در اختیار عموم قرار نگرفت اما او تایید کرد که در آن از نمک و فلفل استفاده شده است و ادعا کرد سایر ادویه های استفاده شده در این رسپی در همه آشپزخانه وجود دارند.
تجهیزات مورد استفاده در خط کنتاکی از ابتدا تا کنون
در ابتدا از اجاق و ماهیتابه جهت سرخ کردن مرغ ها استفاده میشد.در دهه ۶۰ به صورت رسمی از مدل LS Hartzog که جهت رستورانKFC برای پخت ۲۰ هد مرغ طراحی شده بود استفاده می کردند یک دستگاه بزرگ که ۱۶۰۰۰ دلار قیمت آن بود. این دستگاه هیچ گونه سیستمی برای فیلتراسیون روغن نداشت و روغن باید به صورت دستی فیلتر می شد و گاها سرخ کن تحت فشار منفجر می شد.
۱۹۶۹- در سال ۱۹۶۹ مهندس شلتون سرخ کن تحت فشار را باز طراحی نمود، به نحوی که مجهز به سیستم فیلتراسیون و تایمر های دقیق و کنترلر دما شد. بعدها فرد جفریس (Fred Jeffries) معاون پرزیدنت فروش در KFC ادعا کرد که این دستگاه فروش سالیانه آنها را از ۲۰۰.۰۰۰ دلار به ۹۰۰.۰۰۰ دلار افزایش داده است. تا قبل از این هلدینگ کابینت های رستوران های KFC از تجهیزات پخت کنتاکی متفرقه تامین می شد، اما امروزه هلدینگ کابینت هنی پنی، سرخ کن هنی پنی، سرخ کن مرغ کنتاکی هنی پنی ، دستگاه پخت مرغ کنتاکی هنی پنی، سرخ کن تحت فشار هنی پنی توسط شرکت HENNY PENNY هنی پنی تامین می شود.
نوع: شرکت تابعه
صنعت: رستوران
کانسپت: فست فود
تاسیس: کافه و کورت ساندرز،۱۹۳۰ کوربین شمالی،کنتاکی
موسس: هارلند ساندرز
دفتر اصلی: ایالات متحده آمریکا
تعداد شعبه ها: ۱۸.۸۷۵ (۲۰۱۳)
تجهیزات پخت کنتاکی : سرخ کن هنی پنی، سرخ کن تحت فشار هنی پنی، هلدینگ کابینت هنی پنی، دیسپلی هنی پنی
محصولات: مرغ سوخاری، چیکن برگر، سیب زمینی سرخ کرده، نوشیدنی های غیر الکلی، سالاد، دسر، صبحانه
درآمد:۲۳ بیلیون دلار آمریکا (۲۰۱۳)
*** تمامی مطالب متعلق به سایت کیت لاین می باشد و هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.