انواع آرد و بهبود دهنده های ویژه آن
آرد، پودر دانه های غلات برنج، جو، گندم و…می باشد و از کاربردی ترین مواد اولیه در آشپزی است. در هر آشپزخانه ای انواع مختلف آرد را می توان دید. با وجود انواع مختلف آرد، انتخاب نوع آن دشوار است. از آرد برای پخت نان، شیرنی پزی و تهیه انواع سس استفاده می شود. اینکه چه نوع آردی را برای آشپزی انتخاب می کنید در کیفیت و موفقیت کارتان اهمیت دارد. راهنمای زیر به شما در انتخاب نوع آرد کمک می کند.
آرد، پودر دانه های غلات برنج، جو، گندم و…می باشد و از کاربردی ترین مواد اولیه در آشپزی است. در هر آشپزخانه ای انواع مختلف آرد را می توان دید. با وجود انواع مختلف آرد، انتخاب نوع آن دشوار است. از آرد برای پخت نان، شیرنی پزی و تهیه انواع سس استفاده می شود. اینکه چه نوع آردی را برای آشپزی انتخاب می کنید در کیفیت و موفقیت کارتان اهمیت دارد. راهنمای زیر به شما در انتخاب نوع آرد کمک می کند. البته باید گفت که برای ارتقای کیفی می توان از بهبود دهنده ها آرد و تخمیر کننده های فعال نیز استفاده نمود.
ساختار دانه گندم
قبل از اینکه آردهای مختلف را بشناسید بهتر است ابتدا با ساختار دانه گندم آشنا شوید. هر دانه شامل سه قسمت است که در زمان آسیاب از هم جدا می شوند برای تهیه آرد تصفیه شده فقط از قسمت آندوسپرم حاوی پروتئین استفاده می شود.
آرد سفید
آرد سفید نوعی آرد تصفیه شده می باشد (آردی که جوانه و سبوس آن برداشته شده است) و ماده سفید کننده ای نیز به آن اضافه گردیده است. این نوع آرد با استفاده از یک نوع ماده سفید کننده مصنوعی یا maturing agent سفید می شود. برومات پتاسیم، پراکسید بنزوئیل، اسید اسکوربیک و گاز کلر چهار عامل سفید کننده آرد هستند که در ایالات متحده مصرف می شوند.
آرد برم شده
این نوع آرد حاوی برومات پتاسیم نوعی اکسید کننده شیمیایی است که به عنوان نرم کننده خمیرعمل می کند. برم باعث ایجاد بافت و ظاهری بهتر برای خمیر نان می شود. باید دقت داشت خمیری که دارای این ماده باشد باید با دمای بالا پخته شود تا ضرر کمتری داشته باشد.
آرد غنی شده
آرد غنی شده تحت فرایندی برای تکمیل مواد مغذی ضروری مانند آهن، ویتامین های گروه B و حتی کلسیم قرار می گیرد. آرد سفید باید برای دریافت مواد غذایی اولیه و تصفیه نشده بازیابی شود.
آرد سخت
آرد سخت که به آرد نان هم شناخته می شود دارای گلوتن بالاییست که باعث سفت شدن و چسبندگی خمیر می گردد.
آرد برنج
آرد برنج برای افرادی که به دنبال رژیم بدون گلوتن هستند بسیار مناسب است، این نوع آرد به طور طبیعی فاقد گلوتن است و هضم آن نسبت به آرد گندم آسان تر است. آرد نرم برنج که از برنج سفید آسیاب شده به دست می آید، برای روشن شدن و ایجاد بافت اسفنجی به دسر اضافه می شود، همچنین در غذاهای آسیایی معمولاً مصرف می شود.
آرد نرم
این آرد برای پخت شیرینی و کیک به کار می رود دارای گلوتن کمتری می باشد و نسبت به آرد درشت هنگام پخت بافت بهتری به محصول می دهد.
آرد صاف straight
آردی که جوانه و سبوس آن صد در صد برداشته شده است. می توان از بهبود هنده آرد برای تهیه کردن انواع مختلف نان استفاده نمود. بهبود دهنده آرد گلنان پوراتوس یکی از محصولاتی است که می توان برای تخمیر نهایی آرد از آن استفاده نمایید. این محصول باعث بالا بردن کیفیت نان میشود.
آرد سفید نشده
آرد سفید نشده آردی است که به طور طبیعی تیره بوده و دارای بافت متراکم و دانه ای دارد.
بیشتر مطالعه کنید : با انواع نانوایی آشنا شوید